Starta och stoppa ett uppdrag

För att starta ett uppdrag loggar du in genom Kubicom-appen och klickar på Uppdrag

Därefter väljer du det aktuella uppdraget och klickar på Starta uppdrag.

För att stoppa uppdraget gör du på samma sätt. När du klickat på Stoppa uppdrag kommer du till formuläret nedan. Här fyller du i detaljer enligt instruktionerna nedan, för det utförda uppdraget och klickar därefter på Lägg till.

Tjänst - Välj den tjänst du utfört. Senast rapporterad tjänst är förvald.

Antal - Ett förslag på antal arbetade timmar dyker upp. Om detta inte stämmer överens med verkligheten så ändrar du antalet här. Antal kan användas för alla typer av kvantiteter, inte bara timmar

Starttid - Ett förslag visas även här. Om du exempelvis glömmer starta uppdraget på morgonen så kan du redigera detta här.

Arbetsart - Välj den arbetsart du utfört (om det finns val tillgängliga).

Byggmoms - Om du är maskinist kan du behöva bocka i denna. (Kontrollera med din projektledare vid start om du är osäker.)

Kommentar - Här kan du fylla i eventuell kommentar som visas för din projektledare och kund. Kommentarer kan beskriva avvikelser eller annan information kopplat till det arbete du just utfört.

Karta - Genom att flytta kartan med två fingrar så kan du placera den röda nålen på en specifik plats för att rapportera koordinater.

Foto - Genom att klicka på kameraikonen så kan du koppla en bild till dina rapporterade tjänster.

När du har lagt till den tjänst du utfört kommer du tillbaka till översikten på ordern. Den nya tjänsten/tjänsterna du rapporterat visas nu i listan. Om du klickar på raden så kommer du att kunna se kommentarer, position och bild. Du kan också lägga till fler kommentarer eller bilder om du så önskar. När du kommer in i loggen ser du vad du har rapporterat i form av bild, position och kommentar. Om du vill lägga till mer information (text, bild/fil) relaterat till den specifika tjänsten du har rapporterat så kan du göra det genom att använda funktionerna längst ner på skärmen.